منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

صفحه اصلی

حمل خرده بار از چین

منظور از خرده بار ؟

همانطور که از اسمش پیداست به بارهایی که از حداقل وسیله حمل و نقل کمتر باشد خرده بار، گروپاژ گفته می شود.

از آنجاییکه وزن و ابعاد این بارها پایین است بایستی با سایر محموله ها در انبار جمع شود و یکجا به مقصد فرستاده شود.به این روش، حمل و نقل گروهی هم گفته می شود و در مواردی که بصرفه بودن هزینه حمل برای صاحب کالا اهمیت دارد از آن استفاده می شود.

خرده بار در انواع حمل و نقل بصورت زیر تعریف می شود:

  • کشتی: به بارهایی که از یک کانتینر کمتر باشد خرده بار گفته می شود.
  • کامیون: به بارهایی که از یک فول تراک کمتر باشند گروپاژ می گویند.

با توجه به اینکه ارسال خرده بار از چین به ایران بصورت زمینی خیلی مرسوم نیست وقتی حرف از حمل خرده بار از چین به ایران می شود منظور حمل دریایی می باشد.

حمل دریایی خرده بار از چین

همانطور که در بالا توضیح دادیم مفهوم خرده بار فقط برای بارهای دریایی از چین به ایران معنا پیدا می کند.

حمل دریایی خرده بار از چین به ایران معمولا ۳۵ تا ۴۰ روز می باشد.

برای استعلام قیمت بایستی ماهیت، وزن و ابعاد دقیق کالا کامل در دسترس باشد

.منظور از وزن کالا ، گراس ویت یا وزن ناخالص بار (وزن با بسته بندی) می باشد.البته در بارهای دریایی ارائه وزن به تنهایی کافی نیست و به حجم بار هم نیاز داریم .به همین جهت باید طول* عرض* ارتفاع را هم داشته باشید.

قیمت حمل دریایی خرده بار از چین به ایران بر اساس هر cbm داده می شود

.اجازه دهید با مفهوم cbm آشنا شویم.

CBM مخفف متر مکعب و برای اندازه گیری حجم است.برای محاسبه اینکه یک باری چند متر مکعب است بایستی طول و عرض و ارتفاع را در هم ضرب کنید.مثلا فرض کنید بسته ای داریم به طول ۳ متر در عرض ۲ متر در ارتفاع ۴.۵ متر. معادله ما 3x2x4.5 = 27 CBM می شود.

البته همیشه بسته ها مربع یا مستطیل نیستند.برای اینکه متر مکعب یک بسته استوانه ای شکل را اندازه بگیریم باید شعاع(نصف قطر) را داشته باشیم و انرا در فرمول 𝜋 x height x radius² = CBM بگذاریم.

در نهایت اگر بار شما حجمی باشد بر اساس حجم و اگر وزنی باشد بر اساس وزن به شما قیمت داده می شود.

هزینه حمل خرده بار از چین به ایران

هزینه هر CBM بسته به شرایط بار فرق می کند.بطور معمول هرچقدر وزن بر اساس تن یا CBM بالاتر برود هزینه کاهش پیدا می کند.

چین بنادر مختلفی دارد و هزینه بندر شانگهای، شنزن، کینگ دائو، نینگبو و…. با هم متفاوت است.

پس هزینه حمل خرده بار از چین به ایران به ۳ عامل بستگی دارد:

  • وزن
  • حجم
  • بندر بارگیری

البته در یکسری از بارهایی که ترم خرید آنها FOB (تحویل روی عرشه کشتی)نیستند وضعیت فرق دارد چون بایستی هزینه EXwork هم محاسبه کنیم که در اینصورت به ادرس دقیق محل بارگیری و نوع ترم خرید نیاز داریم.

ترم خرید برخی از بارها FCA است یعنی فروشنده بار را به انبار میفرستد و شرکت کارگو فقط باید قیمت انجام امور گمرکی چین را ارائه کند اما یک وقت هایی هم هست که فروشنده هیچ کاری را بر عهده نمی گیرد و کارگو علاوه بر پیکاپ کردن بار بایستی تمام کارهای گمرکی را هم خودمان انجام بده

یک حالت بدتری هم وجود دارد اینکه فروشنده مجوز صادرات یا EXPORT LICENSE نداشته باشد که در این حالت کارگو می تواند بجای شیپر اکسپورت لایسنس برای شما بگذارد که هزینه ان حداقل ۵۰ دلار می باشد.

اگر بخواهیم هزینه حمل هر تن را به صورت حدودی بیان کنیم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار (هر تن یا هر CBM)می باشد. البته باید مورد به مورد بارها بررسی شود.

توجه داشته باشید قیمتی که ارائه شد از بنادر چین به بندر عباس می باشد و اکثر خرده بارها هم از بنادر چین به بندر عباس ارسال می گردد و به بندر خرمشهر و بندر بوشهر حمل خرده بار دریایی نداریم.

یکی از متد های جا به جایی بار بصورت ته لنجی می باشد .

حمل خرده بار از چین به دبی

معمولا اکثر خرده بارها اول به دبی می روند و بعد ایران

دو حالت وجود دارد که بارها ابتدا بایستی به دبی بروند و از آنجا به ایران ارسال شوند:

۱-فروشنده در چین نمی تواند کالا را به یک شرکت ایرانی بفروشد یا بار را به مقصد بندر عباس ارسال کند.

۲- بارها به دبی ارسال می شود تا از انجا به شکل دیگری وارد ایران گردد.این کار معمولا برای دور زدن هزینه های گمرکی انجام می شود.

قیمت آن هم بر مبنای per cbm  داده می شود. در این شرایط بارها به بندر جبل علی ارسال می شود چون مسافتی که باید از بنادر چین به این بندر طی شود کمتر است و در نتیجه هزینه آن نسبت به بندر عباس پایین تر در می آید.

حمل دریایی بار از چین برای چه بارهایی به شکل خرده بار مقرون به صرفه است؟

یکی از سوالات رایج وارد کنندگان این است که با توجه به وزن و ابعاد بارم بهتر است آن را بصورت خرده بار حمل کنم یا فول کانتینر؟ در چنین شرایطی فقط نباید قیمت را در نظر بگیرید.

شاید یک باری داشته باشید که خیلی بزرگ است و پس از دریافت قیمت هر cbm  و تن متوجه شوید که حمل به صورت خرده بار مقرون به صرفه تر از حمل کانتینری باشد.اما نکته ای که خیلی از افراد به آن دقت نمی کنند این است که خرده بار در مدت طولانی تری حمل می گردد، هزینه ترخیصیه و قبض انبار آن نزدیک به یک بار کانتینری است.ضمن اینکه اسپیس گرفتن برای خرده بار بیشتر طولانی و سخت تر است.

بنابراین اگر فقط بحث هزینه است(ترانزیت تایم مهم نیست) و بار شما نزدیک به ۸ تن می باشد بهتر است آنرا بصورت خرده بار حمل نماییم.دقت کنید که در حمل خرده بار نیاز به چک تضمین نیست و دموراژ زیادی هم به بار شما تعلق نمی گیرد.

اما اگر محدودیت زمانی دارید و قیمت ترخیصیه و قبض انبار هم برایتان مهم نیست بار را بصورت کانتینری بیاورید.

تجمیع خرده بارها در چین با یک بارنامه

گاهی اوقات پیش می آید که مشتری تعدادی بار ، از چند فروشنده خرید نموده اما مجموع آن ها باز هم به یک کانتینر نمی رسد و لاجرم باید بصورت گروپاژ حمل گردد.

در این مواقع کارگوها توانایی این را دارند که کلیه بارها را در انبار چین خود تجمیع نموده و سپس آن را با یک بارنامه ارسال نمایند. این کار به این دلیل که، مجموع وزن و ابعاد شما را بالا می برد، سبب کاهش هزینه های حملتان می شود و از طرفی هنگام رسیدن بار در ایران نیاز نیست پول چندین ترخصیه و قبض انبار را پرداخت نمایید.

ذکر این نکته ضروریست که اگر مشتری برای هر بار ثبت سفارش جداگانه گرفته باشد لاجرم باید بارها با بارنامه جداگانه حمل گردند و برای هر بار تک تک ترخصیه و قبض انبار صادر شود تا در پروسه ترخیص دچار مشکل نشوید.

البته راهکار دیگر هم وجود دارد پس از رسیدن بار به بندر مقصد و پیش از قبض شدن بار اقدام به گرفتن قبض انبار تفکیکی نمایید در اینصورت برای هر بار، قبض انبار جداگانه دارید و روند گمرکی با مشکلی مواجه نخواهد شد.

سوئیچ بارنامه در حمل خرده بار از چین

در مواردی که فروشنده کالا نمی تواند اسناد حمل را بنام ایران صادر کند نیاز داریم که بارنامه سوئیچ شود.کلیه امور مربوط به سوئیچ بارنامه و اسناد را اکثر کارگوها می توانند انجام دهند.اما یک هزینه بسیار ناچیزی را برای اینکار دریافت می کنند.

کارگوها حتی می توانند برای شرکت هایی که‌ خودشان شرکت واسط در دبی یا هر کشور دیگری ندارند با همان مبلغ کم اطلاعات شرکت واسط را ارائه کند.در نتیجه می توانید بارتان را بدون اینکه شیپر متوجه شود به ایران حمل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *