منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

صفحه اصلی

صادرات کالا


آمارهای صادرات ایران


آمارهای صادرات ایران

آمار صادرات ایران در سال ۱۴۰۱

  • میزان صادرات از نظر ارزش : ۴۳,۰۸۸ میلیون دلار
  • درصد تغییرات : ۱۹.۰۶+ افزایش
  • میزان صادرات از نظر وزنی : ۹۷,۸۴۳ هزارتن
  • درصد تغییرات : ۲.۸۶+ درصد

پنج مقصد صادراتی کشور سال ۱۴۰۱

China Flag

چین

ارزش ۱۲۹۱ میلیـون دلار ( سـهم ۳۵ درصـد ازکـل صـادرات )

United Arab Emirates

امارات متحده عربی

۶۶۸ میلیون دلار ( سهم ۱۸ درصد ازکـل صـادرات )

Turkey Flag

ترکیه

۳۶۱ میلیون دلار ( سهم ۹,۷ درصـد ازکـل صـادرات )

Iraq Flag

عراق

آلمـان ۱۶۳۶ میلیون دلار و سهم ۵,۳ درصد از کل واردات

Afghanistan Flag

افغانستان

۱۰۸ میلیون دلار ( سهم ۲.۹ درصد ازکـل صـادرات )

یکی از پرسودترین تجارت‌ها، تجارت با کشورهای همسایه است. در تجارت با کشورهای همسایه، نزدیکی مرزها باعث کاهش هزینه‌های حمل و نقل می‌شود و نزدیکی فرهنگ ها موجب افزایش رغبت مصرف کنندگان به کالا ایرانی می باشد . به همین دلیل کشورهای همسایه اصلی‌ترین مقاصد صادرات کالا از ایران به حساب می‌آیند. صادرات کالا به چین، دبی، ترکیه، عمان، عراق و روسیه سهم زیادی از صادرات سالیانه ایران را شامل می‌شود. صادرات به طرق مختلفی صورت می‌گیرد، از جمله صادرات زمینی (جاده‌ای) کالا، صادرات از مرزهای آبی، صادرات هوایی، صادرات از مناطق آزاد و…

تجار ایرانی که کارت بازرگانی دارند، می‌توانند اقدام به صادرات کالا از مناطق آزاد کنند. این تجار موظف هستند که برای صادرات از مناطق آزاد، مطابق با قوانین و شروط واردات و صادرات از مناطق آزاد که توسط اداره گمرک تعیین می‌شود، عمل کنند. تاجری که اقدام به صادرات از مناطق آزاد می‌کند، در صورت داشتن کارت بازرگانی و مجوزهای لازم برای فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشمول معافیت از مالیات می‌شود.

عمده واردات کشورمان در این مدت را کالاهای اساسی، نهاده‌ها، ماشین‌آلات تولید، دارو و ملزومات پزشکی و کالاهای ضروری تشکیل می‌داد که به منظور تأمین نیازهای ضروری مردم وارد شده است.

در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ نیز شاهد رشد صادرات و واردات نسبت به ماه گذشته بودیم. در ماه یازدهم ۱۴۰۰، ۱۲ میلیون و ۶۵۷ هزار تن کالا به ارزش ۴ میلیارد و ۷۵۴ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است. ارزش صدور کالا در بهمن‌ماه نسبت به دی‌ماه امسال نیز رشد ۳/۳۱ درصدی داشته است. از لحاظ وزنی نیز رشد بیش از ۶۵ درصدی ثبت شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *