منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

صفحه اصلی

نکات حقوقی تجارت بین الملل

در این بخش از مطلب قصد داریم تا برخی از نکات مربوط به تجارت را بیان نماییم.

  • در حالت کلی اگر کسی یک مال را به قصد فروش یا تجارت خریداری نماید، این کار وی تجارت محسوب می شود و کسی که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار دهد تاجر نامیده می شود.
  • هر تاجر باید یک دفتر روزنامه، دفتر کل و دفتر دارایی داشته باشد.
  • عملیات بیمه یک عملیات تجاری محسوب می شود و برات نیز معامله ای است که اساسا تجاری است.
  • یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که اگر کسی اقدام به انجام عمل حراجی کند، اگر آن را تکرار نماید به آن تجارت گفته می شود.
  • لازم به ذکر است که عملیات صرافی و بانکی  تجارت ذاتی محسوب می شوند و کشتی سازی نیز از روابط تجاری ذاتی است.

قوانین مربوط به تجارت بین الملل

برای تجارت بین الملل قوانین مختلفی در نظر گرفته شده است که از آن می توان به قوانین اینکوترمز اشاره نمود. این قانون برای فروش محصولات در قراردادها است و مانند یک راهنما برای صادرکنندگان و واردکنندگان عمل می نماید.

با توجه به این قانون می توان هزینه ها و تعهدات و غیره بین فروشندگان را تعیین نمود. چرا که این قانون بین تمامی افراد در کشورهای مختلف پذیرفته شده است و از آن تبعیت می نمایند.

اینکوترمز به معنی تجارت بین الملل تلقی می شود و جزئیات مربوط به آن در هر دسته، در هر دوره توسط اتاق بازرگانی مورد ویرایش قرار می گیرد.

قوانین اینکوترمز به دو دسته کلی (براساس حمل و نقل) تقسیم می شود:

  1. دسته اول از آن روش های مختلف حمل و نقل را مورد بررسی قرار می دهد و مسائل مانند: تحویل درب کارخانه، تحویل رایگان در مبدا، تحویل در نقطه پایانه و تحویل در مقصد با پرداخت هزینه عوارض و غیره را بررسی می نماید.
  2. دومین دسته آن نیز روش های مختلف و متفاوت حمل و نقل دریایی را توضیح می دهد و جزئیات آن مانند هزینه و کرایه حمل، تعهدات سلامت کالا بین خریدار و فروشنده و موضوعات دیگر را بررسی می کند.

پک های آموزشی تخصصی صفر تا صد تجارت بین الملل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *