سامانه جامع تجارت ایران
معرفی سامانه تجارت
از اردیبهشت ماه سال نود و هفت، همه فعالیت های مربوط به ثبت سفارش واردات کالا، باید از طریق سامانه جامع تجارت ایران به نشانی ntsw.ir انجام شود. این سامانه توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و وزارت صنعت و معدن و تجارت راه اندازی شده است. در نتیجه آن با قاچاق به صورت هوشمندانه مقابله شده است. به علاوه، مبادلات تجاری در بستری قانونی و شفاف، رهگیری شود.
در راستای اجرا ماده هشت قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب سال نود، اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیک راه اندازی شد. این سامانه مصوب وزرای عضو کارگروه ماده چهار اساسنامه مرکز توسعه تجارت، ماده شش قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال نود و دو و ماده سه آیین نامه اجرایی مواد پنج و شش قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب تیر ماه نود و پنج هیئت وزیران راه اندازی شده است و استفاده از آن برای متقاضیان واردات، الزامی است. سامانه تجارت به عنوان درگاه واحد تجارت ایران قدم اولیه انجام تجارت می باشد
معرفی سامانه جامع تجارت
سامانه ntsw در دو بخش تجارت فرامرزی و تجارت داخلی می باشد
. بخش اول، تجارت فرامرزی است که شامل، فرآیندهای مربوط به اخذ شناسه فروشندگان خارجی و ثبت پیش فاکتور، اخذ مجوزهای ورود و مجوز ارزی، ثبت سفارش، تامین ارز و همچنین حمل بین المللی کالا و حمل و نقل داخلی کالا میباشد.
بخش دوم تجارت داخلی است. که شامل، فرآیند های حمل و نقل داخلی، انبار های داخلی و انتقال مالکیت ( خرید و فروش ) می شود. سامانه تجارت به عنوان درگاه واحد تجارت ایران قدم اولیه انجام تجارت می باشد
https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/zmWwy/vt/frame
اهداف طرح سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت ( سامانه یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارتی ) با هدف ایجاد یک سامانه واحد جهت مدیریت فعالیت های تجاری بازرگانان و فعالان تجاری در حوزه ثبت اطلاعات خرید و فروش کالا، نگهداری و انبارش کالا و حمل کالا طراحی و پیاده سازی می گردد.
این سامانه کلیه فرایندهای زنجیره تجارت داخلی را شامل می شود و مدیریت زنجیره توزیع کالا تا سطح عرضه شامل حمل های داخلی، نگهداری در انبارهای داخلی، فروش ( معامله کالا ) دربر می گیرد. بر این اساس گزارش سامانه یکپارچه در قالب زیر سامانه حوزه تجارت فرامرزی و سامانه تجارت داخلی ارائه گردیده است.
سامانه حوزه تجارت فرامرزی
با تکیه بر رهنمودهای ارائه شده در بیانیه ماموریت که هدایت کننده آن در مسیر نیل به چشمانداز در افق ۵ ساله میباشد، و با استناد به اسناد بالادستی و سند چشم انداز تجارت الکترونیکی، اهداف بلندمدت کلیدی که در طی دوره ۵ ساله دنبال خواهند شد، عبارتند از:
- مهندسی مجدد فرآیندهای تجاری بین بخشی به منظور ایجاد هماهنگی میان دستگاههای اجرائی در امور تجارت و ساده سازی فرآیندها.
- استانداردسازی و هماهنگسازی اسناد تجاری و ارائه راهکارهای مدیریت تبادل الکترونیکی آنها.
- ایجاد هماهنگی لازم در زمینه تسهیل الکترونیکی تجارت میان دستگاههای اجرایی ذیربط.
- ارائه یک پلتفورم الکترونیکی امن،مبتنی بر استانداردهای باز به منظور تسهیل جریان تبادل اطلاعات و یکپارچه سازی دستگاههای دولتی
- ارائه یک زیرساخت و بستر مناسب برای توسعه فرصتهای جدید تجاری و توزیع برابر این فرصت ها در سطح جامعه
- ایجاد شفافیت اطلاعاتی در فرآیندهای تجاری.
- حذف مراجعات فیزیکی بازرگانان به دستگاههای ذیربط در امر تجارت
راهنمای کامل سامانه جامع تجارت
سامانه تجارت داخلی
این سامانه کلیه اطلاعات مربوط به حمل، انبارش، خرید و فروش کالاهای داخل کشور تا سطح تعیین شده را در کالاهای هدف ثبت می نماید. از این رو در هر گروه کالایی می توان حداقل اطلاعات دقیق زیر را از سامانه استعلام نمود:
- محل ورود کالا به زنجیره تجاری
- محل قرارگیری کالا در هر نقطه از زنجیره تامین
- مالک کالا
- مسیر نقل ( جابجایی ) و انتقال ( مالکیت ) کالا در طول زنجیره تامین